Baconinlindad´kycklingfilé m. ris och stark sås
Ingredienser:
4 kycklingfiléer á 125 g
4 skivor bacon
Marinad :
½ dl olja
4 msk soja
4 msk chilisås
1tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
2 finhackade rödlökar
Sås:
2 dl hönsbuljong
2 dl fraice
2 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
2 tsk såsredning
Gör så här :
Blanda ingredienserna till marinsden . Lägg kycklingfileérna i marinaden och låt ligga i 5 timmar . Tag upp kycklingfileérna och vira en baconskiva om varje kycklingfilé . Lägg fileérna i en ugnsfast form och stek i ugnen i 200* i ca: 30 min . Blanda ingredienserna till såsen och låt puttra i 5 min om du tycker att såsen är för mild häll i mer sambal oelek .
4 kycklingfiléer á 125 g
4 skivor bacon
Marinad :
½ dl olja
4 msk soja
4 msk chilisås
1tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
2 finhackade rödlökar
Sås:
2 dl hönsbuljong
2 dl fraice
2 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
2 tsk såsredning
Gör så här :
Blanda ingredienserna till marinsden . Lägg kycklingfileérna i marinaden och låt ligga i 5 timmar . Tag upp kycklingfileérna och vira en baconskiva om varje kycklingfilé . Lägg fileérna i en ugnsfast form och stek i ugnen i 200* i ca: 30 min . Blanda ingredienserna till såsen och låt puttra i 5 min om du tycker att såsen är för mild häll i mer sambal oelek .
Kommentarer
Trackback