Husmanskost av Robin

Pannbiff med lök


Ingredienser grund färs :
400 g köttfärs
4 msk ströbröd
eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 ½ dl mjölk lr vatten
1 ägg
1½ tsk salt
1½ kryddmått svart eller vitpeppar
2msk finhackad lök

Först Blandar man ströbröd med mjölk och potatismjöl låt svälla i 10 min . Tillsätt ägg och blanda sedan i svartpeppar och salt ,blanda ner i färsen . Nu har du en grundsmet . Börja att rulla stora biffar händerna ska vara fuktiga uder hela processen .  Man ska lägga dom på en blöt skärbräda . Koka potatis och gör en sås .  Glömm inte den gyllenbruna löken .  



Gourmet Mat

Hej alla  mat älskare  ! Idag  har jag gjort en maträtt ifrån Vikväktarna Pastaboken. Den här Maträtten Kallas Pasagratäng "Statena" . Nu ska jag visa hur den ska tillagas . 


Ingredienser:

Pasta 350 g
1 tsk flytande margarin
2 pkt knaperstekt bacon
10 färska champinjoner
1 burk (300 g) champinjonsoppa
2 dl creme fraiche (max 5%)
2½ dl matlagningsgrädde (max 7%)
1 dl riven ost (max 17%)
2-3 vitlöksklyftor
Och salt + peppar av behag


Recept : Först  kokar man 350 g pasta . Sen skiva och bryn svampen . Klipp bacon med sax i mindre bitar . Blanda Champinjonsoppan med creme fraiceen och grädden  blanda väl  . Tillsätt sedan pepparmixen och saltet . Lägg pastan i botten av en ugnssäker form ok lägg på blandningen och tillsätt baconen i röran och lägg sedan osten på grattinera i 225* C i sisådär 15 minuter tag ut när osten är lite gyllen brun . Färdig att serveras en sallad med lite örter ska passa bra till .









Portioner: 8 st                 


         
 




Dag ett

I dag har jag gjort min första blogg ! Lol

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0